Известие

Collapse
No announcement yet.

Бял пушек от ауспуха

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бял пушек от ауспуха

Колеги като си ходя до село като изкачвам и после като се спусна и излезна на главния път от ауспуха ми излиза бял пушек и почва да мирише на изгоряло масло. Преди това маслото си държеше на макс. но сега спадна след като ми го направи това? Възможно ли е гърнетата да са запушени и да не може да дръпне хубаво?
    Alfa Romeo 166 2.0 16v T.S

Гумички на клапаните.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

А аз залагам на прекалено много масло в картера!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Кога пуши,когато отпуснеш газта или когато даваш газ?

Comment

Когато давам газ.

Comment

Както напоследък често се случва, не е ясно какъв е двигателят - аз съм за прогоряла гарнитура на главата, вследствие прегряване.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Моят ТС ми ги правеше същите истории до преди два дни, ама ми омръзна да пуша като трабант и отворих масления сепаратор. Който го е чистил знае за какво запушване става въпрос.Последните десет години не съм го чистил, преди това в Италия - може би, ама едва ли...

P.S. Сега видях, че колата е 2.0 ТС. Значи остава някой по-запознат да каже дали двойката от 2000 г. има същия тип маслена сепарация като 1,6 от 96-та и направо можеш да сваляш капака на клапаните...
              Last edited by endeavour; d.m.y г., 07:01.
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Антифриз губи ли?Ако е да твърде вероятно да е изгоряла гарнитура на главата,но то пушека от антифриз си има специфична миризма.

Comment

Обикновено, когато влезе антифриз в маслото, то побелява.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Маслото си е черно..а за антифриз трябва да проверя дали е спаднало нивото.

Comment

Побелява ако антифриза отива при маслото,но той може да е поел и в друга посока,директно да влиза в цилиндъра,а сега се сетих колата при сутрешното палене прекъсва ли?

Comment

Няма никакво прекъсване. Като я покарам малко и изключа от скорост и падат оборотите и почне да и падат и после вдига 500-1400 об. Някои път като натисна педала на газта почне да си държи оборот. Обаче това с пушенето си го прави от скоро 1 месец някъде.. възможно ли е да има някакви запушвания по гърнето?

Comment

Това със запушването по гърнето нещо не го разбирам,дори и да го има тоя пушек нали трябва да дойде отнякъде,не се произвежда в изпускателната система.Пак ти казвам провери си антифриза,ако не го губи Bo ти е казал,гумички и евентуално водачи на клапаните,това за начало,ако след това пак пуши ще го мислим,впрочем какъв ти е разхода на масло?

Comment

Преди да почне да пуши не беше трепнало маслото. Държеше си на макс. Но след като изпуше тези два пъти ми спадна(между среда и максимума е)

Comment

Working...
                            X